Dodano produkt do koszyka

WYBRANE ZAGADNIENIA ZARZĄDZANIA

WYBRANE ZAGADNIENIA ZARZĄDZANIA

BEATA ZATWARNICKA-MADURA, ANDRZEJ PACANA, LUCIA BEDNAROVA

Wydawnictwo: POLITECHNIKA RZESZOWSKA

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 11.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 17.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 24.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-7934-060-6

140 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2015

1. WIZERUNEK PRZEDSIĘBIORSTWA
1.1. Istota wizerunku
1.2. Wizerunek przedsiębiorstwa - klasyfikacja, funkcje
1.3. Tożsamość przedsiębiorstwa
1.4. Znaczenie wizerunku przedsiębiorstwa
1.5. Etapy procesu kreowania wizerunku firmy
1.6. Promocja w procesie kreowania wizerunku firmy
1.7. Public relations a kreowanie wizerunku firmy
1.8. Zasady budowy wizerunku firmy

2. PODSTAWY SYSTEMOWEGO ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ
ZGODNEGO Z NORMAMI ISO SERII 9000
2.1. Rodzina norm ISO serii 9000
2.2. Zarządzanie procesowe
2.3. Wymagania systemu zarządzania jakością ISO 9001
2.4. Kwestie podstawowe, koszty, korzyści i problemy wynikające
z wdrażania systemu zgodnego z ISO 9001

3. SYSTEM ZARZĄDZANIA ŚRODOWISKOWEGO
3.1. Podstawy systemów zarządzania środowiskowego
3.2. Przesłanki wdrażania i potencjalne korzyści
3.3. Wymagania normy ISO 14001

4. SYSTEMOWE ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM
I HIGIENĄ PRACY
4.1. Standardy zarządzania bezpieczeństwem pracy
4.2. Korzyści z posiadania systemu zarządzania BHP
4.3. Model systemu zarządzania BHP zgodny z PN-N-18001
4.4. Przegląd PN-N-18001:2004

5. KULTURA I WYMIARY KULTURY
5.1. Definicja pojęcia kultura
5.2. Kultura jako mentalne zaprogramowanie
5.3. Normy kulturowe
5.4. Różnorodność kultur
5.5. Wymiary kultur narodowych
5.5.1. Wprowadzenie do wymiarów kultury
5.5.2. Wymiary kultury według Hofstede‘a
5.5.3. Wymiary kultury według Trompenaarsa
5.5.4. Rodzaje wartości i wymiary kultury według innych autorów
5.6. Zarządzanie międzykulturowe

6. KULTURA KORPORACYJNA
6.1. Wprowadzenie
6.2. Aspekty kultury korporacyjnej
6.2.1. Podejście funkcjonalne
6.2.2. Podejście interpretacyjne
6.2.3. Podejście psychologiczne
6.2.4. Definicje kultury korporacyjnej
6.2.5. Kultura korporacyjna według Kona
6.3. Poziomy kultury korporacyjnej

7. CZYNNIKI MAJĄCE WPŁYW NA KULTURĘ
KORPORACYJNĄ
7.1. Klasyfikacja czynników
7.2. Czynniki pierwotne
7.3. Czynniki drugorzędne

8. PRZEJAWY KULTURY KORPORACYJNEJ
8.1. Komponenty kultury korporacyjnej
8.2. Mediacja kultury korporacyjnej
8.3. Podstawowe założenia kultury korporacyjnej

Bibliografia

Streszczenie

Summary

Kod wydawnictwa: 978-83-7934-060-6

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

tel. 22 822 90 41

tel. 22 823 64 67

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.