WYBRANE ZAGADNIENIA ZARZĄDZANIA
BEATA ZATWARNICKA-MADURA, ANDRZEJ PACANA, LUCIA BEDNAROVA

Wydawnictwo: POLITECHNIKA RZESZOWSKA
Cena: 22.90 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 11.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 17.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 19.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 24.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-7934-060-6
140 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2015
1. WIZERUNEK PRZEDSIĘBIORSTWA
1.1. Istota wizerunku
1.2. Wizerunek przedsiębiorstwa - klasyfikacja, funkcje
1.3. Tożsamość przedsiębiorstwa
1.4. Znaczenie wizerunku przedsiębiorstwa
1.5. Etapy procesu kreowania wizerunku firmy
1.6. Promocja w procesie kreowania wizerunku firmy
1.7. Public relations a kreowanie wizerunku firmy
1.8. Zasady budowy wizerunku firmy
2. PODSTAWY SYSTEMOWEGO ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ
ZGODNEGO Z NORMAMI ISO SERII 9000
2.1. Rodzina norm ISO serii 9000
2.2. Zarządzanie procesowe
2.3. Wymagania systemu zarządzania jakością ISO 9001
2.4. Kwestie podstawowe, koszty, korzyści i problemy wynikające
z wdrażania systemu zgodnego z ISO 9001
3. SYSTEM ZARZĄDZANIA ŚRODOWISKOWEGO
3.1. Podstawy systemów zarządzania środowiskowego
3.2. Przesłanki wdrażania i potencjalne korzyści
3.3. Wymagania normy ISO 14001
4. SYSTEMOWE ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM
I HIGIENĄ PRACY
4.1. Standardy zarządzania bezpieczeństwem pracy
4.2. Korzyści z posiadania systemu zarządzania BHP
4.3. Model systemu zarządzania BHP zgodny z PN-N-18001
4.4. Przegląd PN-N-18001:2004
5. KULTURA I WYMIARY KULTURY
5.1. Definicja pojęcia kultura
5.2. Kultura jako mentalne zaprogramowanie
5.3. Normy kulturowe
5.4. Różnorodność kultur
5.5. Wymiary kultur narodowych
5.5.1. Wprowadzenie do wymiarów kultury
5.5.2. Wymiary kultury według Hofstede‘a
5.5.3. Wymiary kultury według Trompenaarsa
5.5.4. Rodzaje wartości i wymiary kultury według innych autorów
5.6. Zarządzanie międzykulturowe
6. KULTURA KORPORACYJNA
6.1. Wprowadzenie
6.2. Aspekty kultury korporacyjnej
6.2.1. Podejście funkcjonalne
6.2.2. Podejście interpretacyjne
6.2.3. Podejście psychologiczne
6.2.4. Definicje kultury korporacyjnej
6.2.5. Kultura korporacyjna według Kona
6.3. Poziomy kultury korporacyjnej
7. CZYNNIKI MAJĄCE WPŁYW NA KULTURĘ
KORPORACYJNĄ
7.1. Klasyfikacja czynników
7.2. Czynniki pierwotne
7.3. Czynniki drugorzędne
8. PRZEJAWY KULTURY KORPORACYJNEJ
8.1. Komponenty kultury korporacyjnej
8.2. Mediacja kultury korporacyjnej
8.3. Podstawowe założenia kultury korporacyjnej
Bibliografia
Streszczenie
Summary
Kod wydawnictwa: 978-83-7934-060-6
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.









