Dodano produkt do koszyka

Promocja

HOTELARSTWO TOM III PODRĘCZNIK CZĘŚĆ 2 DZIAŁALNOŚĆ RECEPCJI

HOTELARSTWO TOM III PODRĘCZNIK CZĘŚĆ 2 DZIAŁALNOŚĆ RECEPCJI

BARABARA CYMAŃSKA-GRABOWSKA, DANUTA WITRYKUS, JADWIGA PIETRAS, GRZEGORZ WOLAK

Wydawnictwo: WSIP

Cena: 47.90 zł 43.11 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Dostępność:

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-02-14738-8

279 stron
oprawa: miękka
Rok wydania: 2014

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące:
- struktury organizacyjnej recepcji,
- rezerwacji, procedur przyjęcia gości do hotelu,
- obsługi gości w trakcie pobytu oraz
- procedury wykwaterowania gości z hotelu (check-out).
Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.

SPIS TREŚCI

Wstęp

Rozdział 1. Struktura organizacyjna recepcji
1.1. Stanowiska pracy i zakresy czynności pracowników recepcji
1.2. Wyposażenie recepcji w środki techniczne
1.3. Zasady współpracy recepcji ze służbami hotelowymi w zakresie obsługi gości

Rozdział 2. Rezerwacja
2.1. Cykl obsługi gości
2.2. Standardy obsługi
2.3. Rodzaje rezerwacji
2.4. Zasady rezerwacji pokoi
2.5. Formy gwarancji rezerwacji
2.6. Nadrezerwacja w rezerwacji usług
2.7. Nazwy handlowe pokoi
2.8. Dokumentacja związana z rezerwacją usług hotelarskich

Rozdział 3. Procedury przyjęcia gości do hotelu
3.1. Procedura przyjęcia gości do hotelu (check-in)
3.2. Zakwaterowanie gości w obiekcie hotelarskim
3.3. Zasady rejestracji gości
3.4. Ochrona danych osobowych
3.5. Doba hotelowa
3.6. Przydział pokoi
3.7. Klucze hotelowe

Rozdział 4. Obsługa gości w trakcie pobytu
4.1. Usługa budzenia
4.2. Przyjmowanie depozytu
4.3. Udzielanie informacji
4.4. Korespondencja gości hotelowych
4.5. Obsługa gości przez telefon
4.6. Obsługa gości VIP
4.7. Obsługa gości niepełnosprawnych
4.8. Skargi gości
4.9. Wypadki nadzwyczajne

Rozdział 5. Procedura wykwaterowania gości z hotelu (check-out)
5.1. Wyjazd gościa z hotelu
5.2. Ceny usług hotelarskich
5.2.1. Rodzaje cen
5.2.2. Rabaty stosowane w działalności hotelarskiej
5.3. Formy płatności w sprzedaży usług hotelarskich
5.3.1. Karty płatnicze
5.3.2. Gotówka
5.3.3. Przelew
5.3.4. Voucher
5.3.5. Czeki podróżne
5.4. Procedury przyjmowania płatności
5.4.1. Płatność kartą płatniczą
5.4.2. Płatność gotówką
5.4.3. Płatność czekami podróżnymi
5.5. Zasady prowadzenia rachunku hotelowego gości
5.5.1. Zasady prowadzenia wewnętrznego kredytu hotelowego
5.5.2. Zasady rozliczania dziennych wpływów
5.5.3. Zasady bezpieczeństwa obrotu finansowego w hotelu
5.5.4. Opłata klimatyczna
5.6. Rodzaje i zasady sporządzania dokumentów potwierdzających
zapłatę za usługi
5.6.1. Paragon fiskalny
5.6.2. Rachunek
5.6.3. Faktura VAT
5.6.4. Faktura uproszczona

Bibliografia

Słowniczek

Kodeks postępowania praktycznego

Kod wydawnictwa: 978-83-02-14738-8

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

tel. 22 822 90 41

tel. 22 823 64 67

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.