Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką
KLASYFIKACJA ZAPASÓW ŻYWNOŚCIOWYCH I NIEŻYWNOŚCIOWYCH KWALIFIKACJA SPL.01/HAN.01 TEORIA I ĆWICZENIA
BEATA TARGOWSKA
Wydawnictwo: WYDAWNICTWO ON-UP
Cena: 64.90 zł
58.41 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-968719-2-3
format: A4
oprawa: miękka
Rok wydania: 2023
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół o profilu kształcenia technik logistyk oraz magazynier-logistyk. W książce zawarta jest charakterystyka cech zapasów oraz parametry ich przechowywania, zgodnie z efektami kształcenia SPL.01.04.
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół o profilu kształcenia technik handlowiec oraz sprzedawca. W książce zawarta jest terminologia z zakresu towaroznawstwa handlowego zgodnie z efektami kształcenia HAN.01.02.
SPIS TREŚCI
1. Wiadomości ogólne
1.1. Wstęp do klasyfikacji towarów
1.2. Normalizacja i norma
1.3. Systemy jakości
1.4. Państwowy nadzór nad jakością towarów
1.5. Reklamacje jakościowe
1.6. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach.
1.7. Szkodniki i ubytki towarowe
1.8. Przedłużenie trwałości towarów
1.9. Opakowania towarów
1.10. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne
2. Zapasy żywnościowe
2.1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2.2. System HACCP
2.3. Zatrucia pokarmowe
2.4. Konserwy, rodzaje bombażu
2.5. Towaroznawstwo mleka i wyrobów z mleka
2.5.1. Śmietanka i śmietana
2.5.2. Napoje mleczne fermentowane
2.5.3. Sery
2.5.4. Masło
2.6. Towaroznawstwo produktów zbożowych i suchych roślin strączkowych
2.7. Towaroznawstwo mięsa, wędlin, drobiu, ryb i jaj
2.7.1. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
2.7.2. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
2.7.3. Towaroznawstwo mięsa drobiu
2.7.4. Charakterystyka ryb
2.7.5. Owoce morza
2.7.6. Towaroznawstwo jaj
2.8. Towaroznawstwo tłuszczy roślinnych i zwierzęcych
2.9. Towaroznawstwo warzyw, owoców
2.10. Ziemniaki i ich przetwory
2.11. Charakterystyka grzybów
2.12. Charakterystyka przypraw
2.13. Miody naturalne
2.14. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
2.15. Towaroznawstwo kawy, herbaty i kakao
2.16. Wody i napoje gazowane
2.17. Napoje alkoholowe
2.18. Żywność wygodna
3. Zapasy nieżywnościowe
3.1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
3.2. Wybrane wyroby ceramiczne
3.3. Wybrane materiały budowlane
3.4. Szkło i wybrane materiały szklane
3.5. Wybrane artykuły elektroniczne
3.6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
3.7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
3.8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
3.9. Odzież i tabele numeracji odzieży
3.10. Skóra i wyroby skórzane
3.11. Obuwie, systemy numeracji obuwia
3.12. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
3.13. Mydła i proszki do prania.
3.14. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
3.15. Wyroby różne
Bibliografia
Źródła ilustracji
Kod wydawnictwa: 978-83-968719-2-3
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.