Dodano produkt do koszyka

Promocja

KLASYFIKACJA ZAPASÓW ŻYWNOŚCIOWYCH I NIEŻYWNOŚCIOWYCH KWALIFIKACJA SPL.01/HAN.01 TEORIA I ĆWICZENIA

Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką

KLASYFIKACJA ZAPASÓW ŻYWNOŚCIOWYCH I NIEŻYWNOŚCIOWYCH KWALIFIKACJA SPL.01/HAN.01 TEORIA I ĆWICZENIA

BEATA TARGOWSKA

Wydawnictwo: WYDAWNICTWO ON-UP

Cena: 64.90 zł 58.41 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-968719-2-3


format: A4
oprawa: miękka
Rok wydania: 2023

 

Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół o profilu kształcenia technik logistyk oraz magazynier-logistyk. W książce zawarta jest charakterystyka cech zapasów oraz parametry ich przechowywania, zgodnie z efektami kształcenia SPL.01.04.

Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół o profilu kształcenia technik handlowiec oraz sprzedawca. W książce zawarta jest terminologia z zakresu towaroznawstwa handlowego zgodnie z efektami kształcenia HAN.01.02.

 

SPIS TREŚCI

1. Wiadomości ogólne
1.1. Wstęp do klasyfikacji towarów
1.2. Normalizacja i norma
1.3. Systemy jakości
1.4. Państwowy nadzór nad jakością towarów
1.5. Reklamacje jakościowe
1.6. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach.
1.7. Szkodniki i ubytki towarowe
1.8. Przedłużenie trwałości towarów
1.9. Opakowania towarów
1.10. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne

2. Zapasy żywnościowe
2.1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2.2. System HACCP
2.3. Zatrucia pokarmowe
2.4. Konserwy, rodzaje bombażu
2.5. Towaroznawstwo mleka i wyrobów z mleka
2.5.1. Śmietanka i śmietana
2.5.2. Napoje mleczne fermentowane
2.5.3. Sery
2.5.4. Masło
2.6. Towaroznawstwo produktów zbożowych i suchych roślin strączkowych
2.7. Towaroznawstwo mięsa, wędlin, drobiu, ryb i jaj
2.7.1. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
2.7.2. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
2.7.3. Towaroznawstwo mięsa drobiu
2.7.4. Charakterystyka ryb
2.7.5. Owoce morza
2.7.6. Towaroznawstwo jaj
2.8. Towaroznawstwo tłuszczy roślinnych i zwierzęcych
2.9. Towaroznawstwo warzyw, owoców
2.10. Ziemniaki i ich przetwory
2.11. Charakterystyka grzybów
2.12. Charakterystyka przypraw
2.13. Miody naturalne
2.14. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
2.15. Towaroznawstwo kawy, herbaty i kakao
2.16. Wody i napoje gazowane
2.17. Napoje alkoholowe
2.18. Żywność wygodna

3. Zapasy nieżywnościowe
3.1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
3.2. Wybrane wyroby ceramiczne
3.3. Wybrane materiały budowlane
3.4. Szkło i wybrane materiały szklane
3.5. Wybrane artykuły elektroniczne
3.6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
3.7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
3.8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
3.9. Odzież i tabele numeracji odzieży
3.10. Skóra i wyroby skórzane
3.11. Obuwie, systemy numeracji obuwia
3.12. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
3.13. Mydła i proszki do prania.
3.14. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
3.15. Wyroby różne

Bibliografia

Źródła ilustracji

Kod wydawnictwa: 978-83-968719-2-3

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl