ORGANIZACJA SPRZEDAŻY CZĘŚĆ I
DONATA ANDRZEJCZAK, BEATA RZEźNIK, MARIA DANUTA WAJGNER, AGNIESZKA MIKINA
Wydawnictwo: WSIP
Cena: 24.05 zł
21.65 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-02-11154-9
220 stron
oprawa: miękka
Rok wydania: 2010
Podręcznik dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych i szkół policealnych, zawód: sprzedawca. Część pierwsza zawiera:
* zagadnienia związane ze strukturą handlu,
* zasady planowania i wyposażania punktów sprzedaży,
* organizację pracy i ochronę mienia w placówkach handlowych.
Podręcznik zawiera przykładowe testy do sprawdzenia nabytej wiedzy.
SPIS TREŚCI
Wstęp
I. Struktura handlu
1. Handel - istota, zadania i klasyfikacja
2. Przedsiębiorstwo handlowe
3. Organizacja wewnętrzna przedsiębiorstwa handlowego
4. Struktury organizacyjne przedsiębiorstw
5. Obiekty handlowe
6. Punkt sprzedaży detalicznej
7. Lokalizacja punktów sprzedaży detalicznej
8. Handel hurtowy w gospodarce
9. Funkcje handlu hurtowego
10. Magazyny w przedsiębiorstwach handlowych
11. Sieci handlowe
12. Klasyfikacja towarów w obrocie towarowym
13. Rodzaje asortymentu
Sprawdź swoje wiadomości
II. Zasady planowania i wyposażania punktów sprzedaży
14. Podstawowe pojęcia dotyczące obiektów handlu detalicznego
15. Uwarunkowania architektoniczne dotyczące punktów sprzedaży detalicznej
16. Funkcjonowanie sklepu w otoczeniu
17. Wnętrze sklepu
18. Zasady rozplanowania przestrzeni sali sprzedażowej w różnych formach sprzedaży
19. Wyposażenie sali sprzedażowej
20. Charakterystyka mebli sklepowych
21. Charakterystyka urządzeń sklepowych
22. Wyposażenie i urządzenia pomocnicze
23. Zasady rozplanowania powierzchni zaplecza
24. Meble i urządzenia magazynowe
25. Zagospodarowanie magazynów handlu hurtowego
Sprawdź swoje wiadomości
III. Organizacja pracy w przedsiębiorstwie handlowym
26. Podstawowe zagadnienia dotyczące organizacji pracy w przedsiębiorstwie handlowym
27. Podział pracy w placówkach handlowych
28. Zakres obowiązków na stanowiskach pracy w placówkach handlowych
29. Zasady organizacji pracy w placówkach handlowych
30. Harmonogram pracy
31. Organizacja stanowiska pracy sprzedawcy
32. Organizowanie miejsca pracy kasjera
33. Organizowanie miejsca pracy magazyniera
Sprawdź swoje wiadomości
IV. Ochrona mienia w placówce handlowej
34. Odpowiedzialność pracowników przedsiębiorstw handlowych
35. Straty w placówkach handlowych
36. Niedobory towarowe
37. Zabezpieczanie mienia
38. Ubezpieczanie placówek handlowych
Sprawdź swoje wiadomości
Kod wydawnictwa: 978-83-02-11154-9
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.