Dodano produkt do koszyka

Promocja

NOWE STYLE KONSUMPCJI

NOWE STYLE KONSUMPCJI

ALEKSANDRA BADORA, KRZYSZTOF KUD, MAŁGORZATA CELIŃSKA, OLIWIA DRĄŻEK, EMILIA KLIMKIEWICZ, DOROTA MAJEWSKA, ANNA PASEK, AGNIESZKA SNOPEK

Wydawnictwo: DIFIN

Cena: 49.00 zł 38.71 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-66491-08-3

143 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2020

W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w "pierwiastki życia" konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej w konsumowaniu różnych rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych czasów. Przeanalizowano również zachowania zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych spożywanych przez konsumentów. Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych czasów, jak również dla wszystkich czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl życia ludzi w XXI wieku.

SPIS TREŚCI

Wprowadzenie

Rozdział 1. Spożycie surowców roślinnych w unii europejskiej

Rozdział 2. Diety nowej generacji

Rozdział 3. Zmiany w piramidzie żywieniowej Polaków

Rozdział 4. Suszone owoce i orzechy w zdrowej diecie człowieka

Rozdział 5. Wzbogacenia żywności w pierwiastki chemiczne

Rozdział 6. Napoje a równowaga kwasowo-zasadowa człowieka

Rozdział 7. Logistyka produktów żywnościowych a zachowanie konsumentów

Podsumowanie

Bibliografia

Spis tabel i rysunków

Streszczenie

Summary

Noty o autorach

Kod wydawnictwa: 978-83-66491-08-3

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl