Dodano produkt do koszyka

Promocja

MARKETING USŁUG HOTELARSKICH

MARKETING USŁUG HOTELARSKICH

JAN CETNER

Wydawnictwo: WSIP

Cena: 41.90 zł 37.71 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Dostępność:

Opis

Opis produktu
ISBN: 978-83-02-10749-8
 
217 stron
oprawa: miękka
Rok wydania: 2010
 

W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:
podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,
badania marketingowe, zarządzanie i planowanie,
mierniki stosowane w działalności hotelarskiej.
Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.

SPIS TREŚCI

Rozdział 1. Podstawowe pojęcia
1.1. Usługi hotelarskie
1.2. Synergia i integracja usług hotelarskich
1.3. Hotelarstwo a wynajem
1.4. Obiekty hotelarskie
1.5. Potrzeby

Rozdział 2. Marketing i rynek
2.1. Co to jest marketing?
2.2. Orientacje przedsiębiorstw
2.3. Geneza marketingu
2.4. Rynek
2.5. Rynek usług hotelarskich
2.6. Marketing mix

Rozdział 3. Produkt
3.1. Dobro
3.2. Produkt
3.3. Produkt hotelarski
3.4. Jakość usług hotelarskich

Rozdział 4. Cena
4.1. Metody ustalania ceny podstawowej
4.2. Termin płatności
4.3. Formy płatności
4.4. Różnicowanie cen
4.5. Strategie cenowe
4.6. Ceny usług gastronomicznych i uzupełniających

Rozdział 5. Dystrybucja
5.1. Etap zawierania kontraktu (rezerwacji)
5.2. Etap przybliżania produktu
5.3. Proces dystrybucji bezpośredniej
5.4. Kanał dystrybucji
5.5. Kanały dystrybucji produktu hotelarskiego
5.6. Szerokość kanału i strategie dystrybucji

Rozdział 6. Promocja
6.1. Rodzaje decyzji nabywczych
6.2. Targetowanie promocji
6.3. Ocena promocji
6.4. Promotion mix
6.5. Reklama
6.6. Public relations
6.7. Promocja sprzedaży
6.8. Promocja bezpośrednia

Rozdział 7. Ludzie
7.1. Personel obiektu hotelarskiego
7.2. Inni goście
7.3. Klient

Rozdział 8. Badania marketingowe i mierniki oceny działalności hotelarskiej
8.1. Charakter badań
8.2. Dobór jednostek badanych
8.3. Liczebność próby i błąd wyniku badania
8.4. Metody badań
8.5. Mierniki oceny świadczenia usług noclegowych
8.6. Mierniki oceny świadczenia usług gastronomicznych i uzupełniających

Rozdział 9. Zarządzanie i planowanie marketingowe w hotelarstwie
9.1. Funkcje zarządzania
9.2. Horyzont decyzji menedżerskich
9.3. Misja przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.4. Otoczenie przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.5. Analiza SWOT
9.6. Plan marketingowy
Literatura

Kod wydawnictwa: 978-83-02-10749-8

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

tel. 22 822 90 41

tel. 22 823 64 67

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.