MARKETING USŁUG HOTELARSKICH
JAN CETNER
Wydawnictwo: WSIP
Cena: 41.90 zł
37.71 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-02-10749-8
oprawa: miękka Rok wydania: 2010 |
|
W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:
podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,
badania marketingowe, zarządzanie i planowanie,
mierniki stosowane w działalności hotelarskiej.
Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.
SPIS TREŚCI
Rozdział 1. Podstawowe pojęcia
1.1. Usługi hotelarskie
1.2. Synergia i integracja usług hotelarskich
1.3. Hotelarstwo a wynajem
1.4. Obiekty hotelarskie
1.5. Potrzeby
Rozdział 2. Marketing i rynek
2.1. Co to jest marketing?
2.2. Orientacje przedsiębiorstw
2.3. Geneza marketingu
2.4. Rynek
2.5. Rynek usług hotelarskich
2.6. Marketing mix
Rozdział 3. Produkt
3.1. Dobro
3.2. Produkt
3.3. Produkt hotelarski
3.4. Jakość usług hotelarskich
Rozdział 4. Cena
4.1. Metody ustalania ceny podstawowej
4.2. Termin płatności
4.3. Formy płatności
4.4. Różnicowanie cen
4.5. Strategie cenowe
4.6. Ceny usług gastronomicznych i uzupełniających
Rozdział 5. Dystrybucja
5.1. Etap zawierania kontraktu (rezerwacji)
5.2. Etap przybliżania produktu
5.3. Proces dystrybucji bezpośredniej
5.4. Kanał dystrybucji
5.5. Kanały dystrybucji produktu hotelarskiego
5.6. Szerokość kanału i strategie dystrybucji
Rozdział 6. Promocja
6.1. Rodzaje decyzji nabywczych
6.2. Targetowanie promocji
6.3. Ocena promocji
6.4. Promotion mix
6.5. Reklama
6.6. Public relations
6.7. Promocja sprzedaży
6.8. Promocja bezpośrednia
Rozdział 7. Ludzie
7.1. Personel obiektu hotelarskiego
7.2. Inni goście
7.3. Klient
Rozdział 8. Badania marketingowe i mierniki oceny działalności hotelarskiej
8.1. Charakter badań
8.2. Dobór jednostek badanych
8.3. Liczebność próby i błąd wyniku badania
8.4. Metody badań
8.5. Mierniki oceny świadczenia usług noclegowych
8.6. Mierniki oceny świadczenia usług gastronomicznych i uzupełniających
Rozdział 9. Zarządzanie i planowanie marketingowe w hotelarstwie
9.1. Funkcje zarządzania
9.2. Horyzont decyzji menedżerskich
9.3. Misja przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.4. Otoczenie przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.5. Analiza SWOT
9.6. Plan marketingowy
Literatura
Kod wydawnictwa: 978-83-02-10749-8
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.