Dodano produkt do koszyka

Promocja

HOTELARSTWO CZĘŚĆ I ORGANIZACJA PRACY TOM 1

HOTELARSTWO CZĘŚĆ I ORGANIZACJA PRACY TOM 1

MONIKA ŚWIĄTKOWSKA, BEATA SAWICKA, AGNIESZKA TUL-KRZYSZCZUK, EWA ŚWIASTAK, BEATA BILSKA

Wydawnictwo: FORMAT AB

Cena: 39.90 zł 35.91 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-89184-47-4

188 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2013

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.

SPIS TREŚCI

I. Podstawy hotelarstwa

1. Wybrana terminologia z zakresu turystyki i hotelarstwa
1.1. Podstawowe pojęcia z zakresu turystyki
1.2. Klasyfikacja turystyki i kryteria jej podziału. Formy i rodzaje turystyki
1.3. Charakterystyka wybranych rodzajów turystyki
1.4. Podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa
1.5. Klasyfikacja obiektów świadczących usługi hotelarskie. Rodzaje i kategorie obiektów hotelarskich

2. Rozwój hotelarstwa w Polsce i na świecie
2.1. Zarys historii rozwoju hotelarstwa na świecie i w Polsce
2.2. Prekursorzy współczesnego hotelarstwa na świecie
2.3. Znani polscy hotelarze
2.3.1. Prekursorzy polskiego hotelarstwa
2.3.2. Współcześni polscy hotelarze
2.4. Międzynarodowe i krajowe organizacje hotelarskie
2.5. Kierunki rozwoju hotelarstwa polskiego i światowego
2.5.1. Przesłanki współczesnego rozwoju hotelarstwa - trendy rozwojowe
2.5.2. Kierunki rozwoju budownictwa hotelowego
2.6. Współczesne systemy i sieci hotelowe w Polsce i na świecie

3. Baza obiektów noclegowych w Polsce i jej rozmieszczenie
3.1. Obiekty zbiorowego zakwaterowania
3.2. Obiekty hotelarskie
3.2.1. Hotele
3.2.2. Motele
3.2.3. Pensjonaty
3.2.4. Domy wycieczkowe
3.2.5. Schroniska
3.2.6. Kempingi i pola biwakowe
3.3. Wybrane rodzaje bazy noclegowej
3.3.1. Ośrodki wczasowe
3.3.2. Ośrodki szkoleniowo-wypoczynkowe
3.3.3. Sanatoria, zakłady uzdrowiskowe i obiekty hotelowe uzdrowisk
3.3.4. Hostele
3.3.5. Mariny i stanice wodne
3.3.6. Domy akademickie i internaty
3.4. Gestorzy bazy noclegowej w Polsce

4. Budynek hotelowy i jego otoczenie zewnętrzne
4.1. Podstawowe pojęcia związane z budynkiem hotelowym
4.2. Otoczenie zewnętrzne i zieleń wokół budynku hotelowego.
4.3. Instalacje i urządzenia techniczne w budynku hotelowym
4.3.1. Instalacja elektryczna
4.3.2. Instalacja wodna
4.3.3. Instalacja kanalizacyjna
4.3.4. Instalacja wentylacyjna
4.3.5. Klimatyzacja
4.3.6. Instalacje grzewcze
4.4. Bezpieczeństwo w budynku hotelowym
4.5. Instalacje i urządzenia zapewniające bezpieczeństwo oraz ewakuację gości i personelu z budynku hotelowego

5. Wybrane zagadnienia organizacji pracy w obiektach hotelarskich
5.1. Struktury organizacyjne w obiektach hotelarskich
5.2. Piony funkcjonalne w obiektach hotelarskich
5.3. Standardy hotelowe

Literatura

Kod wydawnictwa: 978-83-89184-47-4

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl