Dodano produkt do koszyka

Promocja

ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA KONSUMENTA

Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką

ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA KONSUMENTA

red.nauk.MARIA MAŁECKA

Wydawnictwo: AE POZNAŃ

Cena: 27.20 zł 24.48 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-7417-174-8

stron: 110

format: B5

oprawa: miękka

Rok wydania: 2006

 

Niniejsza publikacja zawiera zarówno artykuły przeglądowe, m.in. dotyczące regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa produktów żywnościowych, etyki w produkcji żywności, analizy zagrożeń, metod wykrywania patogennych mikroorganizmów, żywności funkcjonalnej, jak również artykuły prezentujące oryginalne wyniki badań w zakresie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych. Szczególną uwagę poświęcono składnikom, zapewniającym właściwości prozdrowotne, występującym w surowcach i produktach żywnościowych pochodzenia roślinnego. Przedstawiono wyniki badań nad właściwościami fizykochemicznymi i biologicznymi naturalnych przeciwutleniaczy, związków niezbędnych przy projektowaniu żywności funkcjonalnej.

SPIS TREŚCI

Wstęp (Maria Małecka)
Maria MAŁECKA
Bezpieczeństwo żywności w regulacjach prawnych
Jacek KOZIOŁ
Etyka w produkcji żywności
Daniela GWIAZDOWSKA, Marian FILIPIAK
Metody wykrywania mikroorganizmów patogennych w żywności
Jerzy ZELNICA
Wybrane problemy bezpieczeństwa żywności
Mirosława SZLACHTA
Przesłanki rozwoju żywności funkcjonalnej
Mirosława SZLACHTA, Urszula SAMOTYJA
Soki owocowe i piwo jako źródło związków o właściwościach przeciwutleniających
Bogdan PACHOŁEK, Maria MAŁECKA
Ocena aktywności przeciwutleniaczy w tłuszczach i w układach modelowych
Renata ZAWIRSKA-WOJTASIAK, Urszula SAMOTYJA,
Anna FRANCUSKEEWICZ
Wpływ naturalnych przeciwutleniaczy na trwałość oleju sojowego
Maria PIORUŃSKA-STOLZMANN, Maria ISKRA
Wpływ naturalnych przeciwutleniaczy na lipoproteiny osocza
Inga KLMCZAK, Anna GLISZCZYŃSKA-ŚWIGŁO
Wpływ przechowywania na jakość sensoryczną oraz zawartość kwasu ferulowego i p-winylogwajakolu (PVG) w soku pomarańczowym
Ilona GNIADEK, Andrzej SOBCZYŃSKI
Fosforany w przetwórstwie mięsa

Kod wydawnictwa: 978-83-7417-174-8

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

tel. 22 822 90 41

tel. 22 823 64 67

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.