Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką
ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA KONSUMENTA
red.nauk.MARIA MAŁECKA
Wydawnictwo: AE POZNAŃ
Cena: 27.20 zł
24.48 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-7417-174-8
stron: 110
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2006
Niniejsza publikacja zawiera zarówno artykuły przeglądowe, m.in. dotyczące regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa produktów żywnościowych, etyki w produkcji żywności, analizy zagrożeń, metod wykrywania patogennych mikroorganizmów, żywności funkcjonalnej, jak również artykuły prezentujące oryginalne wyniki badań w zakresie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych. Szczególną uwagę poświęcono składnikom, zapewniającym właściwości prozdrowotne, występującym w surowcach i produktach żywnościowych pochodzenia roślinnego. Przedstawiono wyniki badań nad właściwościami fizykochemicznymi i biologicznymi naturalnych przeciwutleniaczy, związków niezbędnych przy projektowaniu żywności funkcjonalnej.
SPIS TREŚCI
Wstęp (Maria Małecka)
Maria MAŁECKA
Bezpieczeństwo żywności w regulacjach prawnych
Jacek KOZIOŁ
Etyka w produkcji żywności
Daniela GWIAZDOWSKA, Marian FILIPIAK
Metody wykrywania mikroorganizmów patogennych w żywności
Jerzy ZELNICA
Wybrane problemy bezpieczeństwa żywności
Mirosława SZLACHTA
Przesłanki rozwoju żywności funkcjonalnej
Mirosława SZLACHTA, Urszula SAMOTYJA
Soki owocowe i piwo jako źródło związków o właściwościach przeciwutleniających
Bogdan PACHOŁEK, Maria MAŁECKA
Ocena aktywności przeciwutleniaczy w tłuszczach i w układach modelowych
Renata ZAWIRSKA-WOJTASIAK, Urszula SAMOTYJA,
Anna FRANCUSKEEWICZ
Wpływ naturalnych przeciwutleniaczy na trwałość oleju sojowego
Maria PIORUŃSKA-STOLZMANN, Maria ISKRA
Wpływ naturalnych przeciwutleniaczy na lipoproteiny osocza
Inga KLMCZAK, Anna GLISZCZYŃSKA-ŚWIGŁO
Wpływ przechowywania na jakość sensoryczną oraz zawartość kwasu ferulowego i p-winylogwajakolu (PVG) w soku pomarańczowym
Ilona GNIADEK, Andrzej SOBCZYŃSKI
Fosforany w przetwórstwie mięsa
Kod wydawnictwa: 978-83-7417-174-8
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.