ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI TEORIA I PRAKTYKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA, TADEUSZ SIKORA
Wydawnictwo: C.H.BECK
Cena: 55.00 zł
46.20 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-255-0238-6
387 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2010
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniłow tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania „-pakietu rozporządzeń higienicznych”- w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne- * podstawy ustawodawstwa żywnościowego- * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne- * system HACCP- * metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Kod wydawnictwa: 978-83-255-0238-6
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.