Dodano produkt do koszyka

Promocja

WYBRANE ZAGADNIENIA Z BIOEKONOMII

WYBRANE ZAGADNIENIA Z BIOEKONOMII

red.nauk.MAŁGORZATA KRZYWONOS

Wydawnictwo: UNIWERSYTET EKONOMICZNY WE WROCŁAWIU

Cena: 39.90 zł 35.91 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-7695-630-5

236 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2016

W dniach 15-16 września 2016 r. odbyła się III Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców Nauk Przyrodniczych "Wkraczając w świat nauki 2016". Konferencja na stałe już wpisała się w kalendarz wydarzeń naukowych na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Organizatorem tych cyklicznych spotkań jest Katedra Inżynierii Bioprocesowej, aktywnie wspierana przez afiliowane przy niej Koło Naukowe Młodych Inżynierów oraz Akademickie Centrum Badań i Rozwoju BioR&D. Konferencja cieszy się rosnącą popularnością, o czym świadczy coraz większe grono gości. W tym roku gościliśmy ponad 150 przedstawicieli z 35 jednostek naukowych z całego kraju. Wysłuchaliśmy 87 referatów oraz zobaczyliśmy 80 posterów. Ta rosnąca liczba uczestników świadczy o zapotrzebowaniu na takie inicjatywy wśród młodych adeptów nauki.Jako organizatorom zależy nam na tym, żeby zarówno studenci, jak i doktorancijak najwcześniej aktywnie wchodzili w świat nauki, a uczestnictwo w konferencji i możliwość publikacji są dla nich pierwszym krokiem i doskonałą okazją, by zaistnieć w świecie naukowym.Przed Państwem - w postaci niniejszej publikacji - prace przygotowane przeznaszych uczestników. Tworzą one zbiór różnorodnych tematycznie artykułów naukowych, poruszających rozmaite zagadnienia i problemy z obszaru nauk przyrodniczych i bioekonomii.ze Wstępu

SPIS TREŚCI

WstępJolanta Błaszczyk, Monika Kucharczyk, Przemysław Seruga, AgnieszkaPiekara, Sylwia Zimny, Małgorzata Krzywonos Właściwości zdrowotne wina Joanna Bodakowska-Boczniewicz, Zbigniew Garncarek Produkcja naringinazy przez Aspergillus niger - optymalizacja składu podłoża Daniel Borowiak, Piotr Pietruszka, Michał Grzebyk, Magdalena Luboińska,Klaudia Marcinkowska, Przemysław Seruga, Monika Kucharczyk,Małgorzata Krzywonos, Marta Wilk Komputerowy system sterowania hodowlą biomasy mikroalg Haematococcus pluvialis do produkcji astaksantynyBarbara Breza-Boruta, Beata Szala, Magdalena Kroplewska Powietrze na liniach produkcyjnych zakładu mięsnego jako źródło zanieczyszczenia mikrobiologicznego Ewelina Dymarska, Małgorzata Janczar-Smuga Woda jako niezbędny składnik pokarmowy w żywieniu osób w podeszłym wieku Robert Hanczaruk, Natalia Gołąb Wybrane problemy rekultywacji zwałowiska odpadów pogórniczych na przykładzie zwałowiska "Ruda" w Zabrzu-BiskupicachRobert Hanczaruk, Agnieszka Kompała-Bąba Flora naczyniowa antropogenicznego fragmentu doliny Kłodnicy w Gliwicach (Wyżyna Śląska) Robert Jadach Właściwości fizyczno-chemiczne wód powierzchniowychzrekultywowanych terenów pogórniczych Tarnobrzeskiego Zagłębia SiarkowegoMarcin Kowalewicz, Agnieszka Narwojsz, Katarzyna Gilewicz, MarzenaDanowska-Oziewicz Wpływ sposobu obróbki cieplnej na barwę i cechy organoleptyczne wybranych warzyw Aleksandra Koźmińska, Ewa Hanus-Fajerska, Dawid Kocot Wpływ jonów kadmu na Alyssum montanum w warunkach kultur in vitro Monika Kucharczyk, Jolanta Błaszczyk, Przemysław Seruga, AgnieszkaPiekara, Sylwia Zimny, Małgorzata Krzywonos Charakterystyka produktów regionalnych i tradycyjnych - wpływ na marketing Katarzyna Kulik-Knapik, Agnieszka Kompała-Bąba Spektrum fitocenotyczno-siedliskowe Galeopsis angustifolia (Ehr.) Hoffm. na obszarze Wyżyny Śląskiej Natalia Maruszewska Znakowanie produktów ekologicznych Sebastian Niestępski, Monika Harnisz, Ewa Korzeniewska, AdrianaOsińska, Przemysław Kacprzyk Różnicowanie środowiskowych bakterii z rodzaju Aeromonas Kinga Nogaj Możliwości rozproszonego magazynowania ciepła w systemieciepłowniczym poprzez wykorzystanie technologii domów słonecznych Anna Maja Osewska Mleko prosto od krowy? Olsztyńskie targowiska pod lupą Agnieszka Piekara, Monika Kucharczyk, Jolanta Błaszczyk, PrzemysławSeruga, Sylwia Zimny, Małgorzata Krzywonos Suplementy diety dla dzieci: skład, przeznaczenie i forma Zuzanna Rogalska Co w RASFF-ie piszczy? Przegląd powiadomień z 2016 roku Paweł Tomczyk, Aleksandra Wdowczyk, Paweł Wdowczyk Analiza przyrodniczo-prawna gospodarki wodnej zbiornika Hajka na obszarze Natura 2000 "Dolina Radwi, Chocieli i Chotli" Mirosław Wiatkowski, Karina Kózka, Barbara Wiatkowska Analiza stanu świadomości zagrożenia zjawiskiem powodzi na obszarze zlewni rzeki Biała Głuchołaska Joanna Wyka, Natalia Haligowska, Ewa Jabłońska, Anna Wardas Stan odżywienia wioślarzy z Wrocławia Sylwia Zimny, Jolanta Błaszczyk, Monika Kucharczyk, PrzemysławSeruga, Agnieszka Piekara, Małgorzata Krzywonos Postępowanie z alergenami jako element zarządzania jakością w zakładach spożywczych

Kod wydawnictwa: 978-83-7695-630-5

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl