Dodano produkt do koszyka

Promocja

TWORZENIE WARTOŚCI DLA KLIENTA Z PERSPEKTYWY KONSUMENTÓW I PRZEDSIĘBIORSTW

TWORZENIE WARTOŚCI DLA KLIENTA Z PERSPEKTYWY KONSUMENTÓW I PRZEDSIĘBIORSTW

HENRYK MRUK, BEATA STĘPIEŃ

Wydawnictwo: PWE

Cena: 59.90 zł 47.32 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu
ISBN: 978-83-208-2144-4
 
240 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2013
 

Książka obejmuje wiedzę o tworzeniu, komunikowaniu i dostarczaniu wartości dla klienta, pokazaną zarówno od strony przedsiębiorstwa, jak i klienta. Autorzy przedstawili:- istotę wartości i jej postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego-- tworzenie wartości dla klienta z punktu widzenia przedsiębiorstw międzynarodowych-- wartość i system zarządzania wartością dla klienta w świetle badań-- opinie konsumentów o działalności marketingowej polskich i międzynarodowych przedsiębiorstw-- kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli dla klientów instytucjonalnych-- wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym-- wartość na rynku produktów kosmetycznych-- wartość na rynku produktów żywnościowych.Książka jest przeznaczona dla specjalistów w dziedzinie: marketingu, handlu międzynarodowego, zarządzania, może też być przydatna dla studentów kierunków ekonomicznych.

SPIS TREŚCI

Wstęp

1. Wartość - jej istota i postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego1.1. Koncepcja marketingu - zmiana paradygmatu1.2. Istota i znaczenie wartości w ofercie przedsiębiorstwa1.3. Proces zakupu a wartość dla klienta1.4. Sposoby tworzenia wartości dla konsumenta1.5. Obszary kreowania wartości dla klienta1.6. Wartość dla klienta a elementy marketingu1.7. Sposoby dodawania wartości dla klienta2. Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy przedsiębiorstw międzynarodowych2.1. Strategie przedsiębiorstw międzynarodowych - pomiędzy standaryzacją, adaptacją a zachowaniami izomorficznymi2.2. Charakterystyka rynku goszczącego a kształt systemu zarządzania wartością dla klienta2.3. Wewnętrzne cechy korporacji międzynarodowych wpływające na stopień standaryzacji/adaptacji CVM3. Zakres, przedmiot i metodyka badań pierwotnych dotyczących zarządzania wartością dla klienta3.1. Cele, przedmiot i zakres badań3.2. Zastosowane metody i narzędzia badawcze3.3. Charakterystyka badanych podmiotów3.3.1. Konsumenci3.3.2. Podmioty uczestniczące w ankiecie internetowej4. Postrzeganie wartości i systemu zarządzania wartością dla klienta przez polskich odbiorców - wyniki badań4.1. Postrzeganie wartości przez polskiego klienta - wyniki badań ankietowych4.1.1. Postrzeganie wartości przez kobiety i mężczyzn4.1.2. Postrzeganie wartości przez konsumentów w różnym wieku4.1.3. Postrzeganie wartości a wykształcenie konsumentów4.2. Ocena klientów dotycząca współpracy z przedsiębiorstwami i wpływu działań marketingowych na wartość4.2.1. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez kobiety i mężczyzn4.2.2. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez różne grupy wiekowe4.2.3. Ocena wpływu działalności marketingowej a wykształcenie respondentów5. Opinie konsumentów na temat działalności marketingowej przedsiębiorstw polskich i międzynarodowych5.1. Kto lepiej tworzy i oferuje wartość dla klienta - wyniki badań5.1.1. Opinie kobiet i mężczyzn na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych5.1.2. Tworzenie wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych w opiniach osób w różnym wieku5.1.3. Opinie na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych - podział ze względu na wykształcenie5.2. Opinie konsumentów na temat współpracy z przedsiębiorstwami w kreowaniu dla nich wartości6. Czym jest wartość i jak jest tworzona - wyniki badań przedsiębiorstw6.1. Czym jest wartość - opinie przedsiębiorstw6.2. Sposób obsługi klienta i charakter gromadzonych o nim informacji - wyniki badań6.3. Procedura kreacji i oceny tworzonej wartości dla klienta w przedsiębiorstwach - wyniki badań6.4. Pożądane zmiany w polityce marketingowej - opinie przedsiębiorstw7. CVM a charakterystyka klientów i branż ankietowanych przedsiębiorstw7.1. Jacy są i czego oczekują nasi klienci - opinie ankietowanych przedsiębiorstw7. 2. Charakter konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw - wybrane aspekty7.2.1. Występowanie nieuczciwej konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw7.2.2. Podmioty stosujące nieuczciwą konkurencję w opinii ankietowanych7.2.3. Charakter nieuczciwej konkurencji według ankietowanych podmiotów7.2.4. Podejście do klientów zagranicznych w opinii ankietowanych podmiotów8. Kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli w sferze B2B8.1. Cechy rynku instytucjonalnego8.2. Różnorodność powiązań a wartość na rynku instytucjonalnym8.3. Wartość tworzona przez przedstawicieli handlowych8.4. Wartość dla segmentu i wartość indywidualizowana8.5. Proces decyzyjny na rynku instytucjonalnym a wartość8.6. Relacje sposobem tworzenia wartości8.7. Dostarczanie wartości8.8. Zaufanie jako wartość na rynku B2B9. Wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym9.1. Cechy szczególne rynku farmaceutycznego9.2. Wartość w ofercie producentów oraz hurtowni farmaceutycznych9.3. Tworzenie, komunikowanie i dostarczanie wartości dla pacjenta na poziomie aptek9.4. Wartość z perspektywy macierzy Ansoffa9.5. Opieka farmaceutyczna formą wartości dla pacjenta9.6. Potrzeby pacjentów a oferowanie wartości9.7. Wartość tworzona we wnętrzu apteki i w kontaktach z pacjentem10. Wartość na rynku produktów kosmetycznych10.1. Makrotrendy zachowań konsumentów a wartość10.2. Wartość w kanałach dystrybucji produktów kosmetycznych10.3. Szanse i bariery w aktywności konsumentów - substytucja kosmetyków10.4. Wartość wzmacniana oddziaływaniem na zmysły10.5. Przełamywanie schematów źródłem wartości10.6. Szkolenia elementem tworzenia wartości10.7. Wartość w przekroju elementów marketingu11. Wartość na rynku produktów żywnościowych11.1. Wydatki na żywność - kierunki rozwoju11.2. Bariery w strategiach wchodzenia na nowe rynki z produktami żywnościowymi11.3. Opakowanie a wartość produktów żywnościowych11.4. Komunikowanie wartości na rynku żywności11.4.1. Reklama w komunikowaniu wartości11.4.2. Promocja sprzedaży a wartość11.4.3. Promocja wartości za pomocą pozostałych narzędziPodsumowanieBibliografia

Kod wydawnictwa: 978-83-208-2144-4

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl