Dodano produkt do koszyka

Promocja

SPRZEDAŻ W GASTRONOMII JAK SPRZEDAWAĆ WIĘCEJ I Z ZYSKIEM CZĘŚĆ 2

SPRZEDAŻ W GASTRONOMII JAK SPRZEDAWAĆ WIĘCEJ I Z ZYSKIEM CZĘŚĆ 2

JAN MAREK MOŁONIEWICZ

Wydawnictwo: MOJA CONSULTING

Cena: 99.00 zł 89.10 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-939448-7-3

184 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2020

Poradnik omawia temat sprzedaży bezpośredniej, od momentu, kiedy kontakt z gościem został już nawiązany. Z tym, który usiądzie przy stoliku w kawiarni, stanie przy ladzie serwisowej, czy zadzwoni w celu zrobienia rezerwacji. Wtedy rozpoczyna się praca sprzedażowa, sztuka budowania relacji, wywierania wpływu po to, aby pojawiło się końcowe: Tak, poproszę.
Nie zawsze przedstawione tu metody cię przekonają. Niektóre możesz uznać za sztuczne, inne za zbyt natarczywe. Potraktuj je jednak jako podpowiedz, rozszerzanie horyzontów. Stosuj te, które są zgodne z koncepcją lokalu i twoim stylem komunikacji. I zawsze bierz pod uwagę, czy pasują do konkretnej sytuacji i gościa. Unikaj, kiedy możesz, szablonu i rutyny.
I na koniec (a właściwie na dobry początek) ważny komentarz. Wiele osób uważa, że po książkach nie powinno się mazać i ich niszczyć. Ale proszę, potraktuj ten poradnik jako materiał roboczy. Zakreślaj interesujące cię tematy, rób notatki, a odniesiesz więcej korzyści.
Życzę ci inspirującej i, tak, zyskownej - lektury! A także, aby w twoim lokalu nigdy nie było pustych krzeseł, które, jak wiemy, są w restauracji najdroższe.

SPIS TREŚCI

Na dobry początek
Rozdział I
Goście, którzy dużo i chętnie kupują
1. Potrzeby gości
2. Psychologia a obsługa gościa w praktyce
3. Lojalność gości
4. Kluczowi klienci, czyli VIP-y
5. Trudni goście
6. Goście straceni
Zapamiętaj najważniejsze
Rozdział II
Pracownicy, którzy dużo sprzedają
1. Wygląd pracownika
2. Nastawienie jest najważniejsze
3. Ogólne zasady obsługi
4. Komunikacja z gościem
5. Wyjątkowy serwis
Zapamiętaj najważniejsze
Rozdział III
Techniki sprzedażowe w lokalu
1. Ogólne zasady skutecznej sprzedaży
2. Sprzedaż kelnerska
3. Rezerwacje stołów
4. Sprzedaż przez ladę
5. Sprzedaż telefoniczna dostaw i wynosów
Zapamiętaj najważniejsze
Rozdział IV
Sprzedaż imprez zorganizowanych
1. Goście a klienci
2. Relacja z klientami
3. Proces sprzedażowy
4. Przygotowanie i przedstawienie oferty
5. Końcowe negocjacje i zamykanie transakcji
6. Umowa bankietowa
Zapamiętaj najważniejsze
Rozdział V
Szkolenie personelu sprzedażowego
Zapamiętaj najważniejsze
Rozdział VI
Motywowanie personelu sprzedażowego
1. Motywowanie finansowe
2. Motywowanie emocjonalne
3. Motywowanie finansowo-emocjonalne
4. Zasady motywowania w pigułce
Zapamiętaj najważniejsze
Załącznik: Sprawdź swój lokal. Audyt przygotowania
sprzedażowego
Słowniczek branżowych zwrotów obcojęzycznych
użytych w tekście
Książki, które warto przeczytać
Podziękowania

Kod wydawnictwa: 978-83-939448-7-3

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl