Dodano produkt do koszyka

Promocja

PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY SPRZEDAWCA KASJER PODRĘCZNIK SZKOLENIOWY

PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY SPRZEDAWCA KASJER PODRĘCZNIK SZKOLENIOWY

MIROSŁAW K. SZPAKOWSKI, IWONA SZPAKOWSKA

Wydawnictwo: KNOWLEDGE INNOVATION CENTER

Cena: 89.00 zł 80.10 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-950540-0-6

311 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2020

"Na szczególną uwagę w recenzowanej publikacji zasługuje fakt, iż Autorzy doskonale połączyli teorię z praktyką zarządzania oraz profesjonalną obsługą klienta. Bogata literatura przedmiotu oraz jej wnikliwa analiza w konfrontacji z wypowiedziami licznych ekspertów oddają wyjątkowy charakter podręcznika, który dedykowany jest przedsiębiorcom, handlowcom oraz wykładowcom i instytucjom szkoleniowym. Świetny materiał dydaktyczny, bogato dopełniony licznymi ćwiczeniami, testami, przykładami i argumentami. Najnowsze uwarunkowania prawne stanowią o adekwatności treści, na tle obowiązujących ram i standardów. Z całą pewnością jest to ambitne dzieło, po które warto sięgnąć, doskonaląc sztukę zarządzania, sprzedaży oraz edukacji."
prof. dr hab. Paweł Czarnecki, MBA, DBA, Dr h.c.

SPIS TREŚCI

Wprowadzenie

Tezy, które oddają charakter niniejszej publikacji

Rozdział I
Profesjonalna obsługa klienta w realiach globalnego rynku
1.1. Konkurencja na współczesnym rynku
1.2. Organizacja stanowiska pracy oraz podstawowe zasady obowiązujące
w handlu
1.2.1. BHP na stanowisku sprzedawcy
1.2.2. Przykładowa Instrukcja BHP
1.3. Etapy, metody i techniki sprzedaży
1.4. Narzędzia skuteczne w sprzedaży bezpośredniej. Mowa ciała
1.5. Sprzedaż a osobowość
1.6. Jak cię widzą, tak cię piszą
1.7. Techniki sprzedaży a zorientowanie na klienta
1.8. Aktywne słuchanie w rozmowie handlowej
1.9. Umiejętności a sukces sprzedawcy

Rozdział II
Kasy fiskalne, czytniki, karty, wagi i terminale płatnicze
2.1. Terminy, pojęcia oraz definicje fiskalne
2.1.1. Kasa rejestrująca (fiskalna)
2.1.2. Drukarka igłowa
2.1.3. Drukarka termiczna
2.1.4. Pamięć fiskalna
2.1.5. Moduł fiskalny
2.1.6. "Fiskalizacja" kasy rejestrującej (fiskalnej)
2.1.7. Homologacja kas fiskalnych
2.1.8. Kasy "ECR"
2.1.9. Kasy "POS"
2.1.10. Kasy jednostanowiskowe
2.1.11. Kasy systemowe
2.1.12. Kasy specjalizowane
2.1.13. Kasy z kopią elektroniczną
2.2. Kasy fiskalne. Prawa i obowiązki podatnika
2.2.1. Obowiązek instalowania kasy fiskalnej
2.2.2. Krótki poradnik kasjera i podatnika
2.2.3. Wprowadzenie kasy wtryb fiskalny
2.2.4. Odliczenia przysługujące podatnikowi z tytułu zakupu kasy fiskalnej
2.2.5. Ulga przysługująca podatnikom zwolnionym z VAT
2.2.6. Zwrot odliczenia
2.3. Kontrola urządzeń fiskalnych
2.4. Okresowy przegląd techniczny
2.5. Brak okresowego przeglądu technicznego
2.6. Procedura obsługi klienta przy pomocy kasy fiskalnej
2.7. Anulowanie paragonu
2.8. Zakończenie pracy w trybie fiskalnym
2.9. Wymiana modułu fiskalnego lub likwidacja urządzenia
2.10. Przykładowy schemat obsługi kasy fiskalnej
2.11. Wymiana papieru (rolki) w kasie fiskalnej
2.12. Skanery kodów kreskowych
2.13. Metkownice
2.14. Terminale płatnicze
2.15. Karty płatnicze
2.16. Rodzaje kart płatniczych
2.17. Karty zbliżeniowe
2.18. Płatności bezdotykowe
2.19. Karta z wyświetlaczem
2.20. Bezpieczeństwo w użytkowaniu kart płatniczych
2.21. Wagi elektroniczne
2.22. Mechanizm i zasada działania wagi bez mechanizmu
2.23. Podstawowe pojęcia metrologiczne związane z wagami
2.24. Podsumowanie. Test kontrolny

ROZDZIAŁ III
Reklamacje i prawa konsumenckie
3.1. Gwarancja
3.2. Rękojmia
3.3. Sprzedaż w Internecie a reklamacje

Podsumowujące pytania kontrolne

ROZDZIAŁ IV
Instytucje szkoleniowe na tle współczesnego rynku pracy

ROZDZIAŁ V
Uwarunkowania prawne w obszarach praw konsumenta, obsługi klienta oraz urządzeń fiskalnych

ZAŁĄCZNIKI
1. Ustawa o prawach konsumenta z dnia 24 czerwca 2014 roku
2. Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie kas fiskalnych z dnia 29 kwietnia 29 kwietnia 2019 roku
3. Rozporządzenie Ministra Finansów zmieniające rozporządzenie w sprawie kas
fiskalnych z dnia 21 kwietnia 2020 roku
4. Ekspertyza prawna w sprawie oceny prawno podatkowej przepisów projektu
rozporządzenia w sprawie kas rejestrujących mających postać oprogramowania
z dnia 24 stycznia 2020 roku

BIBLIOGRAFIA

Recenzenci

Autorzy

 

Kod wydawnictwa: 978-83-950540-0-6

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl