Dodano produkt do koszyka

NOWOŚĆ Promocja

OCENA JAKOŚCI INFORMACJI W SYSTEMACH INFORMACYJNYCH UCZELNI POLSKICH PRZEZ PRYZMAT ATRYBUTÓW INFORMACJI

Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką

OCENA JAKOŚCI INFORMACJI W SYSTEMACH INFORMACYJNYCH UCZELNI POLSKICH PRZEZ PRYZMAT ATRYBUTÓW INFORMACJI

PIOTR NIERADKA

Wydawnictwo: UMCS

Cena: 42.90 zł 38.61 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier FEDEX - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu

ISBN: 978-83-227-9793-8

stron: 207

format: B5

oprawa: miękka

rok wydania: 2024

 

Zaprezentowano bardzo interesujące zestawienie podejść do atrybutów informacji. Cenne jest także „odwrócenie podejścia” i propozycja analizy niepożądanych atrybutów informacji. (…) Badania zostały przygotowane i przeprowadzone w prawidłowy sposób z dbałością o spełnienie wymagań stawianych przed analizami statystycznymi, w tym szczegółowo omówiono reprezentatywność. Autor bardzo kompetentnie zaplanował przeprowadzenie badań, a następnie wskazał zidentyfikowane ich ograniczenia. Należy zatem przyłączyć się do recenzentów dysertacji i podkreślić dobry warsztat i interesujące wyniki. (…) Treści przedstawione w monografii są interesujące, wartościowe i uważam, że po pewnych zmianach powinny zostać opublikowane. (…) Pozwoliłoby to podkreślić wkład Autora do rozwoju nauki.

dr hab. Sławomir Wawak, prof. UEK

SPIS TREŚCI

Wstęp
1. Charakterystyka informacji
1 1 Pojęcie informacji
1.2. Hierarchia: dane – informacja – wiedza – mądrość
1.3. Cechy informacji
1.4. Jakość informacji
1.5. Komunikacja
1.6. Luka i przesyt informacji
1.7. Informacjonalizacja
1.8. Rola informacji w zarządzaniu
2. Jakość w gospodarce
2.1. Historia, pojęcie i rozwój jakości
2.2. Gospodarka oparta na wiedzy
2.3. Społeczeństwo informacyjne
2.4. Jakość 4 0
2.5. Atrybuty informacji
2.5.1. Podejścia do jakości informacji oraz ich typologia
2.5.2. Przegląd atrybutów informacji
2.5.3. Kluczowe i niepożądane atrybuty informacji
3. Informacja i jakość na uczelniach
3.1. Rola uczelni
3.2. Zarządzanie jakością na uczelniach
3.3. Znaczenie informacji dla funkcjonowania uczelni
3.4. Użytkownicy informacji na uczelniach
4. Informacje na uczelniach w świetle wyników badań empirycznych
4.1. Założenia metodologiczne badań empirycznych
4.1.1. Cele badania
4.1.2. Zakres badań
4.1.3. Metody i techniki badawcze
4.1.4. Charakterystyka próby badawczej
4.2. Opis danych pochodzących z badań empirycznych
4.2.1. Najczęściej wykorzystywane kanały komunikacji
wśród użytkowników informacji na uczelniach
4.2.2. Percepcja pojęcia informacji
4.2.3. Interpretacja atrybutów jakości informacji
4.2.3.1. Badanie niepożądanych atrybutów informacji
4.2.3.2. Znaczenie atrybutów informacji wysokiej jakości
4.2.3.3. Analiza zależności między cechami respondentów
a jakością informacji
4.2.3.4. Analiza atrybutów informacji wprowadzanej
oraz pozyskiwanej
4.3. Weryfikacja hipotez badawczych
4.4. Proponowane kierunki dalszych badań nad doskonaleniem
jakości
4.5. Ograniczenia wnioskowania
Zakończenie
Literatura
Monografie i rozdziały opracowań zwartych
Artykuły w czasopismach naukowych
Inne materiały
Wykaz rysunków i tabel
Kwestionariusz ankiety oceny informacji

 

 

Kod wydawnictwa: 978-83-227-9793-8

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl