Dodano produkt do koszyka

Promocja

NOWOCZESNY INŻYNIER PODSTAWY INŻYNIERII PRODUKCJI

Cena po rabacie to najniższa cena z 30 dni przed obniżką

NOWOCZESNY INŻYNIER PODSTAWY INŻYNIERII PRODUKCJI

MONIKA KRUSZEWSKA

Wydawnictwo: KaBe

Cena: 69.90 zł 62.91 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
  • Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
  • Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
  • Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
  • Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto

Opis

Opis produktu
ISBN: 978-83-65382-60-3
 
301 stron
format: A5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2020
 

W książce opisano współczesne podstawy inżynierii zarządzania, dążenie do doskonałości jako drogę do poprawy procesów oraz zarządzanie projektami.

Adresatami książki są inżynierowie zatrudnieni w różnych działach gospodarki (w przemyśle, budownictwie, rolnictwie i innych), a także studenci wyższych uczelni odpowiednich kierunków.

SPIS TREŚCI

Wstęp

DZIAŁ I - Podstawy zarządzania. Inżynieria produkcji

1. Historia zarządzania
1.1. Rewolucja przemysłowa
1.2. Klasyczna szkoła zarządzania
1.3. Szkoła behawioralna
1.4. Szkoła ilościowa
1.5. Szkoła systemowa

2. Funkcje zarządzania
2.1. Planowanie
2.2. Organizowanie
2.3. Motywowanie
2.4. Kontrola

3. Współczesne metody zarządzania
3.1. Reenginieering
3.2. Benchmarking
3.3. Outsourcing
3.4. Lean Management
3.5. Zarządzanie przez jakość - Total Quality Management
3.6. Time Based Management
3.7. Organizacja oparta na wiedzy
3.8. Organizacje wirtualne i sieciowe

4. System produkcyjny. Wejścia i wyjścia
4.1. Wejścia i wyjścia systemu produkcyjnego

5. Otoczenie makro i mikro systemu produkcyjnego
5.1. Makrootoczenie
5.2. Mikrootoczenie

6. Klasyfikacja procesów produkcyjnych
6.1. Podstawowy proces wytwórczy - elementy składowe i jego rodzaje

7. Typy, formy i odmiany organizacji produkcji

8. Planowanie i sterowanie produkcją. Zapasy
8.1. Prognozowanie popytu
8.2. Prognozowanie produkcji
8.3. Sterowanie produkcją
8.4. Zapasy
8.5. Wybrane techniki planowania i sterowania produkcją i zapasami
8.5.1. Planowanie i sterowanie ilościowo-terminowe -CPM
8.5.2. Planowanie i sterowanie zasobami

9. Cykl produkcji

10. Obliczenia produkcyjne
10.1. Obliczenia orientacyjne
10.2. Obliczenia szczegółowe
10.3. Skuteczność i efektywność wykorzystania zasobów

11. Podstawy marketingu
11.1. Analiza SWOT
11.2. Marketing-mix

12. Jakość

13. Przemysł 4.0
Rozdział powstał przy współpracy z mgr inż. Anną Olejnik

DZIAŁ II - LEAN - Dążenie do doskonałości

1. Historia

2. Lean, Six Sigma a może Kaizen? Dążenie do doskonałości nowoczesnych procesów
2.1. Lean Manufacturing
2.1.1. Wartość
2.1.2. Strumień wartości
2.1.3. Ciągły przepływ
2.1.4. Ssanie
2.1.5. Doskonałość - Kaizen
2.2. Six Sigma
2.2.1. Metoda DMAIC
2.2.2. Skuteczność, efektywność, sprawność
2.3. 5S
2.4. TPM
2.5. JIT
2.5.1. Kanban
2.5.2. SMED
2.6. Raport A3

DZIAŁ III - Zarządzanie projektami

1. Wprowadzenie do zarządzania projektami
1.1. Projekt i jego cechy
1.2. Rodzaje projektów
1.3. Triada projektu

2. Etapy zarządzania projektem
2.1. Metodyki zarządzania projektami
2.2. Role w projekcie
2.3. Procesy zarządzania projektem
2.3.1. Cykl życia
2.3.2. Rozpoczęcie
2.3.3. Planowanie
2.3.4. Realizacja i monitorowanie
2.3.5. Zamknięcie
2.3.6. Zasady dobrej współpracy
2.4. Zarządzanie projektem

3. Projekt budowy domu jednorodzinnego - przykład projektu

Podsumowanie

Literatura

Kod wydawnictwa: 978-83-65382-60-3

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty powiązane

Kontakt

Księgarnia Ekonomiczna Kazimierz Leki Sp. z o.o.

ul. Grójecka 67

02-094 Warszawa

NIP: 7010414095

Tel. 22 822 90 41

www.24naukowa.com.pl

naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl