CHARAKTERYSTYKA STALI NA ODLEWY
JAN GŁOWNIA, BARBARA KALANDYK, RENATA ZAPAŁA, SEBASTIAN SOBULA, GRZEGORZ TĘCZA, PAULINA MALATYŃSKA, IRENEUSZ TELEJKO, MACIEJ BRZEZIŃSKI
Wydawnictwo: AKADEMIA GÓRNICZO-HUTNICZA W KRAKOWIE
Cena: 37.70 zł
33.93 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 9.99 zł brutto
- Poczta Polska - przedpłata 15.99 zł brutto
- Poczta Polska - pobranie 19.99 zł brutto
- Kurier DHL - przedpłata 18.99 zł brutto
- Kurier DHL - pobranie 21.99 zł brutto
- Odbiór osobisty - UWAGA - uprzejmie prosimy poczekać na informację z księgarni o możliwości odbioru zamówienia - 0.00 zł brutto
Opis
ISBN: 978-83-7464-332-0
233 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2010
Skrypt z odlewnictwa staliwa przeznaczony zarówno dla studentów, jak i absolwentów pracujących w krajowym przemyśle odlewniczym. Dokonujące się zmiany w profilu produkcji odlewów obejmują coraz więcej tych gatunków staliwa, które charakteryzują się szczególnymi własnościami w wybranych warunkach pracy. Są to staliwa do pracy w temperaturach ujemnych, staliwa kwasoodporne czy żaroodporne. Z tych też względów opracowano nowe ćwiczenia odnoszące się do tych tematów lub je rozszerzono zgodnie ze współczesnymi wymaganiami. Wzrost jakości odlewów wymusza wprowadzenie wielu usprawnień w istniejących technologiach i rozwiązaniach konstrukcyjnych urządzeń. Rozwój ten koreluje z danymi publikowanymi dla ściśle określonych wymagań pracy odlewów. Ujęcie tych nowych opracowań jest tym bardziej celowe, że w stosunku do innych stopów odlewniczych publikacje z dziedziny staliwa są raczej sporadyczne. Wprowadzone nowe plany studiów (zgodnie z wymaganiami studiów trójstopniowych), a także system akredytacji, wymagają usystematyzowania i udokumentowania sposobu nauczania. Niniejszy skrypt wpisuje się w te wymogi, tak przez podanie podstawowych zagadnień teoretycznych, jak również przez pokazanie, jakie są główne aspekty każdego ćwiczenia w postawionych pytaniach.
Kod wydawnictwa: 978-83-7464-332-0
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.